Udržitelná administrativní budova Viadukt Anděl má stavební povolení: cílí na certifikaci LEED Gold

25. 05 2022 | Společnosti Property N74 a JRD Development, člen skupiny JRD, získaly stavební povolení pro svou první kancelářskou budovu Viadukt Anděl: udržitelný projekt se zdravým vnitřním prostředím, který cílí na dosažení certifikace LEED Gold. JRD Development má na starosti projektový management stavby, řízení fit-outů a – spolu se společností JLL – pronájem jednotlivých kanceláří a retailových prostor. Výstavba administrativní budovy odstartuje ve druhé polovině letošního roku a potrvá přibližně dva roky. Její celkovou pronajímatelnou plochu, která činí přibližně 7 850 m2, doplní střešní terasa s panoramatickým výhledem na nábřeží Vltavy, Vyšehrad a Pražský hrad. Uživatelé zde budou moci využít například unikátní systém potrubní pošty či komunitní aplikaci Sharry, která slouží k řízení vstupu osob do budovy, rezervaci zasedacích místností a k chytré správě objektu.

Administrativní budova Viadukt Anděl bude aspirovat na prestižní, mezinárodně uznávanou certifikaci LEED Gold v4, což je ohodnocení vlivu budovy na životní prostředí a na zdraví svých uživatelů. „Díky shodě s Property N74 bude nový projekt vycházet ze stejných principů energetické šetrnosti a zdravého vnitřního prostředí, které uplatňujeme u své rezidenční výstavby. Velký důraz zde budeme klást na využití udržitelných materiálů a technologického vybavení (včetně tepelných čerpadel s geotermálními vrty, fotovoltaického systému, automatického systému řízeného větrání s rekuperací s kompletně oddělenými okruhy přívodu a odvodu vzduchu, venkovního stínění, plnospektrálního osvětlení a inteligentního řídicího systému), vysokou energetickou účinnost, kvalitní vnitřní prostředí a uživatelský nadstandard zajišťující vysoce efektivní práci,“ vysvětluje Jan Řežáb, majitel a zakladatel JRD. 

Viadukt Anděl vyroste v dynamicky se rozvíjející lokalitě nedaleko významné křižovatky pražského Anděla: v její blízkosti vzniká nová čtvrť Smíchov City a rezidenční areál na místě bývalého zlíchovského lihovaru. Celková pronajímatelná plocha budovy činí přibližně 7 850 m2, z čehož 7 100 m2 připadne na kanceláře a zbytek na obchody a služby, včetně kavárny. Součástí projektu bude odpočinková zóna se zelení v atriu budovy, kterou zkrášlí funkční a designově ztvárněný systém potrubní pošty vytvořený za autorské spolupráce architekta Petra Vacka a studia Klik architekti, a zelená terasa na střeše objektu. Uživatelé a návštěvníci budou moci parkovat v podzemních garážích, doplněných nabíjecími stanicemi pro elektromobily, nebo využít zázemí pro cyklisty.
 

Speciály